Companii

Antreprenori locali. Betty Ice vrea să trimită un sfert din producţia de îngheţată la export

Autor: Mădălina Dediu Panaete

30.11.2016, 00:07 663

Betty Ice, unul dintre cei mai mari producători români de îngheţată, ţinteşte ca în cinci ani 25-30% din producţia fabricii din Suceava să ajungă pe pieţele externe, faţă de 5% cât livrează în prezent.

„În cinci ani vrem să devină un jucător cunoscut şi la nivel regional şi să avem o cotă de piaţă importantă în zonă. Ne axăm pe exporturi pentru că pe piaţa internă am ajuns la ma­turitate şi lucruri mari nu mai putem face“, a spus Vasile Armenean, pro­prietarul com­paniei Betty Ice, care va încheia acest an cu o cifră de afaceri estimată la circa 130 mil. lei. Pro­ducătorul are 13 filiale în România şi alte trei în Republica Moldova, Ucraina şi Ungaria, iar decizia de a se îndrepta către exporturi vine în contextul în care tot mai mulţi producători din industria alimentară fac acest pas. În plus, Betty Ice vrea să producă şi legume congelate şi patiserie congelată în fabrica din Suceava pentru a avea o alternativă în sezonul rece, perioadă care aduce doar 10-20% din vânzările de îngheţată într-un an pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO