Companii

Antreprenori locali: Blidar începe producţia de autobuze şi troleibuze la Arad şi speră la dublarea businessului

Antreprenori locali: Blidar începe producţia de...

Autor: Mirabela Tiron

01.07.2016, 00:07 1808
Industriaşul Valer Blidar, care controlează fabrica Astra Vagoane Călători din Arad, cu afaceri de 96 de milioane de lei (22 mil. euro), va demara producţia de autobuze şi troleibuze, o nouă divizie de business, care va contribui la creşterea cifrei de afaceri, după ce anul trecut veniturile s-au redus de trei ori.

„Am lansat două linii noi de producţie, una de auto buze electrice şi una de troleibuze elec tri ce. M-am întors din Franţa recent, unde am semnat un acord cu un mare pro ducător de componente, cu care vom colabora în pro ducţia de autobuze şi troleibuze electrice“, a declarat pentru ZF Valer Blidar. El nu a dorit să facă public nu mele companiei franceze, menţionând o clauză de confi den ţialitate pe care o are în contract.

Capacitatea de producţie a noilor linii va fi de un troleibuz şi un autobuz electric la zece zile. „Urmează o serie de licitaţii în străinătate, dar şi în ţară. Deja avem un contract pentru troleibuze electrice la Cluj.“ Blidar a câştigat la Cluj licitaţia pentru 20 de tro lei buze electrice. Omul de afaceri spune că afacerile com pa niei au crescut în prima jumătate a acestui an şi că până la final de an aşteaptă să-şi dubleze cifra de afaceri.

Anul trecut, caracterizat de Blidar ca fiind „dezastruos“, profitul companiei s-a redus semnificativ, la doar 1,4 milioane de lei (320.000 euro), faţă de 41 de milioane de lei (9,4 mil. euro) net în anul anterior iar cifra de afaceri la 96 de milioane de lei faţă de 290 milioane de lei cu un an în urmă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO