Antreprenori locali. Farmaciile Belladonna şi-au bugetat afaceri de 230 de milioane de lei în 2017. „E un avans modest, dar solid“

10 ian 2017 Autor: Mirabela Tiron

Lanţul de farmacii Belladonna, controlat de antreprenorii români Florin şi Alina-Nicoleta Gheorghiţă, a finalizat cu vânzări de circa 220 de milioane de lei anul trecut, nivel similar cu cel din anul anterior, ge­ne­rate de 94 de unităţi operaţionale, potrivit oficialilor companiei.

În ultimul trimestru, lanţul de farmacii a reuşit să îşi crească vân­zările, după ce în primele nouă luni raportase o scădere faţă de perioada similară a anului 2015, în condiţiile în care numărul de farmacii a fost mai mic.

Pentru acest an, lanţul de far­macii Belladonna şi-a bugetat afaceri mai mari cu 5%, până la circa 230 mil. lei.

„Farmaciile Belladonna şi-au menţinut strategia de eficientizare şi în ultimul trimestru al anului 2016. În medie o farmacie Belladonna a crescut cu 3,8% în 2016 versus 2015“, a spus Anton Aldea, directorul executiv al farmaciilor Belladonna.

După indicatorul număr de far­macii la nivel naţional, reţeaua Belladonna nu se regăseşte printre cei mai mari cinci jucători, fiind însă un jucător important în Capitală, unde are majoritatea farmaciilor deschise.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.01.2017

 
Cuvinte cheie:
Farmacii
, Belladonna
, Gheorghita
, antreprenori
, farmacie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide