Companii

Antreprenori locali. Iosif Pazuric a ajuns la 70 mil. euro cu grupul Nutrientul din Bihor

Iosif Pazuric

Iosif Pazuric

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.03.2017, 00:07 1919

Grupul Nutrientul, activ în producţia de nutreţuri combinate şi în domeniul creşterii păsărilor şi a porcinelor, a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 70 mil. euro, în creştere uşoară faţă de anul precedent.

„Anul 2016 a fost unul mulţumitor, dar nu am atins obiec­tivele bugetate iniţial din cauza faptului că preţul cărnii de porc şi al celei de pui a scăzut şi s-a menţinut la un nivel re­dus. Abia la finalul anului preţurile au mai crescut. Astfel, am înregistrat un profit de circa 2,5 m­ilioane de euro, sub ni­velul aşteptat“, a declarat Iosif Pazuric, proprietarul gru­pu­lui Nutrientul din judeţul Bihor. În prezent, preţul cărnii de porc este de 5,6 lei/kg în viu, nivel la care costurile pro­du­că­torului sunt acoperite, spune antreprenorul. Com­pa­rativ, la începutul anului preţul cărnii de porc era de 3,5 lei/kg în viu.

Fabrica de nutreţuri Nutrientul are o istorie de peste 40 de ani, iar la începutul anilor ’90 a fost priva­tizată. Iosif Pazuric, directorul de la acea vreme al fabricii, a de­venit ac­ţio­nar majoritar al companiei şi a început dezvoltarea acti­vi­tăţii. Anual, fermele grupului produc 160.000-170.000 de porci şi circa 7 mi­lioane de păsări ( 15.000-17.000 de tone). Fabrica de nu­treţuri are o producţie de circa 9.000 de tone pe lună. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO