Companii

Antreprenori locali: Producătorul Cafea Fortuna a ajuns la 35 mil. euro anul trecut

Marius Babătă, general manager al Cafea Fortuna

Marius Babătă, general manager al Cafea Fortuna

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.06.2016, 00:07 1575
Cafea Fortuna, cel mai mare jucător cu acţionariat românesc de pe piaţa cafelei, a avut anul trecut afaceri de 156 milioane de lei (35 mil. euro), în creştere cu 14% faţă de anul precedent, acesta fiind al cincilea an consecutiv în care compania românească îşi majorează businessul.

„Evoluţia pozitivă, implicit a cifrei de afaceri, pe care o are compania în ultimii ani s-a datorat diversificării por­to­fo­liului de produse pe care le comercializăm, atât prin in­tro­du­cerea de produse noi, cât şi prin diver­sificarea gamei exis­ten­te“, a decla­rat Marius Babătă, general mana­ger al pro­du­că­to­rului de cafea care deţine o unitate de producţie în co­muna Dragomireşti (jud. Ilfov).

Cafea Fortuna este deţinută de antreprenorul Con­stan­tin Mo­roianu, un om de afaceri discret, care se luptă pe piaţa ca­fe­lei cu jucători cu prezenţă la nivel internaţional precum Nestlé (Nescafé), Jacobs Douwe Egberts Ro (importatorul ca­felei Jacobs, care s-a desprins din Mondelez) sau Strauss Cof­fee (Doncafé). De altfel, Cafea Fortuna este singura com­pa­nie românească din industria cafelei care are o pre­zenţă no­tabilă pe rafturile magazinelor şi în consumul total de cafea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO