Companii

Antreprenori locali: Producătorul de mobilier Larix Mobila face 70% din afaceri din export

Antreprenori locali: Producătorul de mobilier Larix...

Autor: Roana Rotaru

23.01.2017, 00:07 1581
Compania Larix Mobila, cu sediul în Reghin, judeţul Mureş, realizează circa 70% din cifra de afaceri de 17 milioane de euro din export, în ţări precum Olanda, Germania, Belgia, Franţa, Luxem­burg, Austria şi Anglia.

Pe plan local, antreprenorul şi-a dezvoltat propria reţea de magazine – Naturlich –, dar colaborează şi cu distribuitori de mobilă.

„Suntem prezenţi în România prin propriul lanţ de magazine, Naturlich – Mobilier şi decoraţiuni şi printr-o reţea de peste 40 de maga­zine partenere. Exportul rămâne prin­cipala destinaţie a produselor noas­tre, reprezentând aproximativ 65-70% din totalul cifrei de afaceri, aco­perind toate diviziile de produc­ţie“, a declarat pentru ZF Zsolt Bereczki, principalul acţionar al companiei.

Larix Mobila deţine patru fabrici din care cea mai mare este la Gheorgheni (judeţul Harghita) şi care anul trecut a produs 30.000 de bucăţi de mobilier corp şi mese.

În Aluniş (judeţul Mureş), com­pania are o fabrică specializată în producţia de scaune, care anul trecut a produs 140.000 de scaune.

La Reghin, Larix Mobila deţine două fabrici specializate în producţia de mobilier tapiţat în care a produs anul trecut 450 de camioane de col­ţare şi canapele.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO