Companii

Antreprenori locali. Romeo Dunca, şeful transportatorului Dunca: Găsim tot mai greu şoferi profesionişti, din ce în ce mai mulţi pleacă la muncă în străinătate

Romeo Dunca, acţionar al Dunca Expediţii: În acest an estimez că vom avea aceiaşi cifră de afaceri ca anul trecut.

Romeo Dunca, acţionar al Dunca Expediţii: În acest an estimez că vom avea aceiaşi cifră de afaceri ca anul trecut.

Autor: Mirabela Tiron

20.01.2017, 00:05 2018
Romeo Dunca, şeful companiei de transport de marfă Dunca Expediţii, una dintre cele mai mari de pe piaţa locală, un business de 38 de milioane de euro, spune că găseşte din ce în ce mai greu şoferi profesionişti de camioane dat fiind că din ce în ce mai mulţi aleg să muncească în străinătate.

„Un şofer bun se formează în trei-patru ani. Sunt din ce în ce mai greu de găsit şoferii profesionişti, ne confruntăm cu problema asta.  Salariul pe care îl cere un şofer profesionist este de 2.000 de euro net plus diurne asigurate, ca să fie mulţumit”, spune Romeo Dunca.

Ultimele date, aferente anului 2015, arată că în România erau 600.000 de şoferi cu carnet de categoriile C şi CE, dintre care aproape 250.000 activi pe segmentul de transporturi, potrivit datelor de la Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Pe site-urile locale de recrutare sunt tot mai multe anunţuri de angajare pentru şoferi profesionişti pentru Marea Britanie, Germania, Italia sau Olanda. Salariul unui şofer de camion începe de la 2.000-2.500 de lire (2300-2800 de euro) în Marea Britanie, potrivit unui anunţ al unei agenţii de recrutare şi de la 1.800 de euro net pentru Italia şi Olanda, la care se adaugă diurnele. Şoferilor români li se oferă training şi suport ca să îşi găsească un loc  de cazare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO