Antreprenori locali: Un fermier din Iaşi a investit 12 mil. euro într-o cramă şi negociază intrarea în supermarketuri

19 dec 2016 Autor: Mădălina Panaete

Vasile Lungu, proprietarul grupului de firme Domeniile Lungu din judeţul Iaşi, cu activitate în zootehnie, vi­ticultură, agricultură şi turism, a investit 12 milioane de euro în crama Hermeziu din judeţul Iaşi şi livrează vinurile în restaurante, cluburi şi magazine de specializate. Investiţia a fost direcţionată atât în cramă, cât şi în replantarea viei şi în distribuţie.

„Producem 1,2 milioane de litri de vin pe an şi cam aici vrem să rămânem, dar asta depinde şi de cantitatea de stru­guri recoltată în fiecare an. În 2018 intră pe rod încă 15 hec­ta­re de viţă-de-vie, însă noi nu vrem să producem mai mult de 7.000-8.000 de litri de vin la hectar“, a declarat pentru ZF Vasile Lungu. Crama Hermeziu administrează peste 130 de hec­tare de viţă-de-vie nouă cu soiuri precum Fetească Neagră, Sauvignon Blanc, Chardonnay sau Busuioacă de Bohotin. Crama a început să producă anul trecut.

Mărcile din portofoliul cramei sunt Hermeziu, Păcatele Tinereţii şi C’est Soir. Printre restaurantele de hoteluri în care se află brandul se numără Ramada Majestic şi Orhi­deea Spa din Capitală, iar în ceea ce priveşte magazinele spe­cializate, crama Hermeziu distribuie produsele în Wine Republic.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.12.2016

 
Cuvinte cheie:
iasi
, intrare
, antreprenori
, negociere
, supermarketuri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide