Companii

Antreprenorii de succes sunt oameni care au trecut mai întâi printr-o corporaţie, au căpătat experienţă şi încredere, iar noi încercăm să scurtăm acest drum

Antreprenorii de succes sunt oameni care au trecut mai...

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.05.2018, 00:07 882

Appsulate, ClarK, XVision şi WakeZ sunt cele patru produse inovatoare care au câştigat ediţia de anul acesta a Innovation Labs, programul de mentorat şi dezvoltare pentru tinerii pasionaţi de tehnologii creative şi de antreprenoriat, susţinut de o serie de multinaţionale prezente în România, precum şi de mediul academic.

„Antreprenorii de succes sunt oameni care au trecut mai întâi printr-o corporaţie, au căpătat experienţă şi încredere, iar noi încercăm să scurtăm acest drum”, a spus Răzvan Rughiniş, prodecan la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi cofondator al Inno­vation Labs, în cadrul emisiunii ZF Live.

Ideea de la care a pornit Innovation Labs a fost de a crea un loc unde studenţii să poată experimenta idei prin care pot aduce inovaţie unor companii mari, partenere ale programului, care se implică în dezvoltarea proiectelor studenţeşti.

„Innovation Labs este un program de învăţare, în cadrul căruia se formează echipe noi care dezvoltă tehnologii cu care pot intra apoi în ecosistemul start-up-urilor”, a spus Andrei Pitiş, VP Engineering al Fitbit şi cofondator al Innovation Labs, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

”Ne diferenţiem prin conexiunea cu mediul academic, dar şi companii. Am adus la aceeaşi masă companii care vor să inoveze şi universităţi, prin intermediul studenţilor şi a unor profesori cu care colaborăm, din cinci centre universitare. Innovation Labs este un mod de a  pune altfel problema în educaţie pentru o elită a studenţilor români”, a adăugat Pitiş. 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO