Companii

Antreprenorii români intră iar rând pe rând în industria dezvoltării de locuinţe

Daniel Metz

Daniel Metz

Autor: Andreea Neferu

24.11.2015, 00:07 1605

Daniel Metz de la EBS Româ­nia, Florea Diaconu de la Delta ACM 94, proprietarii grupului Pazo sau proprietarii Prod­vin­alco se nu­mă­ră prin­tre antre­prenorii români care au decis în ultima perioadă să se im­pli­ce şi în dezvoltarea de pro­iecte re­zi­denţiale deşi activează în do­me­nii dis­tincte, de la IT la con­strucţii sau pro­ducţia de băuturi spirtoase.

Reducerea dobân­zilor la credite dar şi datele macroeconomice în general bu­ne ale României au sti­mu­lat în ultima perioadă cererea de lo­cuinţe pe plan local, astfel că atât dez­voltatorii tradiţionali de rezidenţial, cât şi oameni de afaceri sau companii care au alte domenii de activitate, s-au apucat să creioneze noi proiecte de locuinţe.

Revenirea sectorului rezidenţial este confirmată şi de stocul creditelor acordate populaţiei pen­tru achiziţia de lo­cu­inţe, care a ajuns la fi­nele pri­me­lor nouă luni ale acestui an la 48,7 mi­liar­de de lei, în creş­tere cu 9% faţă de finalul lui 2014, potrivit date­lor de la Banca Naţională a Ro­mâniei.

Cea mai importantă creş­tere au avut-o creditele acordate în lei pentru achiziţia de locuinţe, astfel că stocul acestora a ajuns la pes­te 16 miliarde de lei la finalul lunii sep­tembrie, în creştere cu 79% faţă de 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO