Companii

Antreprenorul moldovean Vladislav Chetrar încasează 2 mil. euro de la Globalworth pe un teren în vestul Capitalei

Antreprenorul moldovean Vladislav Chetrar încasează 2...

Autor: Cristina Bellu

04.07.2018, 00:00 821

Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri de pe piaţa locală şi unul dintre principalii jucători din Europa Centrală şi de Est, anunţă achiziţia unui teren de aproximativ 7.600 de metri pătraţi situat în vestul Capitalei, într-o tranzacţie de 2 milioane de euro. Localizat pe Bulevardul Preciziei în imediata apropiere a viitorului sediu al Groupe Renault România, dezvoltat de companie, terenul a fost deţinut anterior de  Terra Management & Development Group, societate controlată în proporţie de 97% de antreprenorul moldovean Vladislav Chetrar. Globalworth a cumpărat în vara anului trecut un teren de 57.000 mp de la Coca-Cola HBC România în spatele staţiei de metrou Preciziei, unde dezvoltă ansamblul de birouri Renault Bucharest Connected, care urmează să fie finalizat în prima parte a anului 2019.

Proiectul este dezvoltat efectiv de firma Elgan Offices, din care Globalworth deţine 50%, în timp ce restul este controlat de Elgan Group, deţinută de omul de afaceri Simon Roth. În prima parte a anului 2017, Simon Roth a vândut către Globalworth atât centrul logistic de la Oarja, unde Grupul Renault are cel mai mare depozit de piese de schimb din lume, dar şi jumătate din Elgan Offices. Renault Bucharest Connected va avea o suprafaţă de 47.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri de clasa A şi va include şi un showroom pentru vehiculele Groupe Renault România, 1.000 de locuri de parcare, un amfiteatru cu o capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor interne şi externe, dar şi alte facilităţi precum un restaurant şi un cabinet medical. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO