Companii

Apar bugete pe crestere in auto: Dealerul Ford BDT vede un avans de 13%

Apar bugete pe crestere in auto: Dealerul Ford BDT vede un avans de 13%
25.01.2010, 23:17 133

Dealerul Ford BDT estimeaza ca businessul auto va creste inacest an cu aproximativ 13%, la mai mult de 27 de milioane de euro,dupa ce in ultimii doi ani a inregistrat o scadere cumulata depeste 25 de milioane de euro.

BDT Ford face parte din grupul BDT, controlat de familia Simion,care cuprinde si dealeri Mazda, Chrysler, Saab si diviziile deleasing, inchirieri de automobile si service.

In 2009, intr-o piata a autovehiculelor noi care s-a contractatcu aproape 55%, vanzarile BDT Ford s-au redus cu acelasi procent la1.092 de unitati.

"A fost o perioada foarte dificila pentru intreaga industrieauto. Estimam ca in primul semestru al anului 2010, piata se vaconfrunta, in continuare, cu o scadere a vanzarilor deautovehicule, dar suntem optimisti ca, in a doua parte a anului,situatia se va remedia usor", a declarat Dan Schiopu, director devanzari al BDT Ford.

Cea mai mare parte a businessului companiei in 2009 a fostrealizata prin vanzarea de automobile. Acest segment a reprezentat77% din cifra de afaceri, in timp ce serviciile postvanzare auajuns la aproape un sfert din totalul businessului. In 2009reprezentantii companiei au declarat ca au realizat investitiipentru dezvoltarea capacitatilor de service, fara a mentionafondurile alocate.

In cursul anului trecut din intregul volum de autovehiculecomercializate circa 30% au fost contractate prin departamentul devanzari de flote, iar 11% prin programul Rabla. In 2010 programulde inlocuire a parcului auto national va include si persoanelejuridice si posibilitatea de cumulare a pana la 3 vouchere, in urmacasarii respectivelor automobile. "Este un avantaj pentru intreagapiata. In 2010 vom pune accent pe anumite zone de business, cumsunt serviciile aftersales, dar nu vom abandona vanzarile", a spusSchiopu.

Compania a amanat in primavara anului trecut constructia celuide-al doilea dealership Ford, cu o suprafata de 20.000 mp,investitie care presupunea fonduri de 6 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO