Companii

Apartamente "2 in 1" si locuinta de proba, noile strategii ale dezvoltatorilor de locuinte. Cum comentati?

Apartamente "2 in 1" si locuinta de proba, noile strategii ale dezvoltatorilor de locuinte

Ionut Negoita, actionar al proiectului Confort City din sudul Capitalei

14.09.2009, 18:05 124

Astfel in timp ce reprezentantii companiei de dezvoltareimobiliara Impact ofera apartamentele din ansamblul Greenfield dinBucuresti spre testare pentru un weekend sau chiar o saptamana,fratii Negoita au inceput sa recompartimenteze apartamentele dincomplexul Confort City pentru a le vinde mai usor in aceastaperioada.

Pentru a lua in "teste" un apartament cu doua camere inansamblul Greenfield din zona Baneasa a Capitalei se percepe unavans de 5% din pretul apartamentului, care porneste de la 2.750 deeuro/mp, in cazul unei locuinte cu doua camere, bani care sereturneaza integral in cazul in care clientii decid sa nu cumperelocuinta.

Dan Ioan Popp, actionar si presedinte al dezvoltatorului imobiliar ImpactCasade proba

"Banii pot fi returnati fie ca nu iti place ansamblul sauvecinii, fie pentru ca banca nu aproba dosarul de imprumut. Avem inprezent trei apartamente disponibile spre testare, completmobilate, acestea fiind disponibile pentru un weekend, cuposibilitate de prelungire pentru o saptamana intreaga", audeclarat reprezentantii companiei Impact, dezvoltatorul proiectuluiGreenfield.

Impact nu a precizat cate apartamente mai are disponibile inproiectul din nordul Capitalei.

In acelasi timp, compania fratilor Negoita care dezvoltaproiectul Confort City din sudul Capitalei va recompartimentaapartamentele astfel ca dintr-un apartament cu trei camere si ogarsoniera vor fi formate doua apartamente cu doua camere, aceastafiind principala cerinta a pietei, potrivit reprezentantilorcompaniei.

Trei camere+garsoniera+ doua camere

"Clientii vor apartamente de doua camere. Aproape 65% din cele300 de apartamente vandute de la inceputul anului au reprezentantsolicitari pentru apartamente cu doua camere. Recompartimentareaaceasta reprezinta parte a strategiei noastre de adaptare lapiata", a declarat Ionut Negoita, care controleaza un grup ce arulat anul trecut, potrivit aprecierilor lui, aproape 71 demilioane de euro.

Pretul apartamentelor scoase la vanzare s-a redus cu 25-30% dela inceputul anului. Astfel, un apartament cu doua camere, pe osuprafata de 52 de metri patrati, costa acum 45.000 de euro, intimp ce o locuinta tot de doua camere pe o suprafata de 64 de metripatrati ajunge la 59.000 de euro. "Am vandut 700-800 de apartamentedin cele 1.680. Inca mai lucram la configuratia acestora. Probabilvom schimba configuratia tuturor locuintelor la doua camere dacaacest lucru se va cere pe piata", a mentionat el.

In acelasi timp, preturile apartamentelor cu doua camere incadrul proiectului Greenfield, dezvoltat de Impact in Baneasa,pornesc acum de la 55.000 de euro, in cazul unei oferte derulate incadrul unui targ imobiliar care va incepe la sfarsitul acesteisaptamani in Bucuresti.

1.000 de locuinte goale in Capitala

La nivelul Bucurestiului sunt mai mult de 1.000 de apartamentenoi goale, luand in calcul doar proiectele de mari dimensiuni, intimp ce numerosi cumparatori au banii blocati in apartamente acaror finalizare este intarziata.

Fratii Negoita au luat anul acesta mai multe masuri de adaptarela conditiile din piata. Daca in domeniul imobiliar au aplicatrecompartimentarea apartamentelor, in cel hotelier au mizat peconservarea a 300 de camere pentru transformarea lor ulterioara inspatii de birouri. Aceasta decizie a fost luata in conditiie incare hotelul Rin Grand, cu cele mai multe camere de pe piata, aavut un grad de ocupare de doar 27% in primul semestru si incasaride 5,2 milioane de euro, mai mici cu 17% fata de aceeasi perioada aanului trecut.

Negoita, probleme cu Fiscul

Robert Negoita (deputat PSD) este cercetat de Fisc pentruachitarea unor datorii de aproape 10 milioane de euro, inconditiile in care in perioada 2006-2008 a vandut case noi pepersoana fizica, dar nu a platit taxa pe valoarea adaugata.

"Suntem la zi cu toate datoriile catre stat. Este vorba dedezvoltarile pe care le-am facut pe persoana fizica, cand noi nu amperceput TVA-ul de la client si nici nu l-am dedus, ca urmareaceasta a fost speta la care se refera cei de la Fisc. Este oaberatie aceasta suma, este o denigrare. Suntem intr-o campanieelectorala si se incearca denigrarea membrilor comisiei, fratelemeu Robert fiind membru in comisia Ridzi si Udrea. Cum putem savorbim de o lege pe care 7.000 de oameni care au facut mai mult decinci tranzactii au incalcat-o (n.r: 7.000 de romani au facuttranzactii imobiliare fara sa achite TVA in perioada 2006-2008)", aspus fratele lui Robert Negoita. Activele pe care le detin fratiiNegoita sunt patru hoteluri, 1.680 de apartamente noi, un parcacvatic, un ziar si o tipografie, toate in Capitala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO