Companii

Apicola Costache, din Ialomiţa, a vândut miere de 5 mil. euro. Produsele lor au ajuns şi în China

Apicola Costache, din Ialomiţa, a vândut miere de 5...

Autor: Roana Rotaru

26.04.2018, 00:07 2979

Compania Apicola Costache din comuna Ioan Roată, judeţul Ialomiţa, un business deţinut de antreprenorul Marius Cazacu, a vândut anul trecut în jur de 2.000 tone de miere în Kaufland, Lidl, Cora, Auchan, Selgros şi Real, dar şi la export unde face 50% din business.

„Anul trecut am ajuns la vânzări de circa 22 mil. lei (5 mil. euro), în creştere cu 12% faţă de anul precedent, datorită faptului că am început să exportăm în Franţa şi în China, dar şi pentru că am dezvoltat relaţiile comerciale vechi. Anul acesta sperăm la o creştere de cel puţin 10%“, a spus Marius Cazacu, administratorul companiei Apicola Costache.

Mierea comercializată de Apicola Costache provine din producţia proprie, de la alţi 6.000 de apicultori români, dar şi din import, din ţări precum Ucraina, Polonia, Thailanda, Argentina sau Republica Moldova. Mierea este colectată de Apicola Costache cu propria flotă auto, formată din 25 de maşini.

Circa 60% din mierea comercializată de Apicola Costache în lanţurile de magazine din România provine din import, potrivit reprezentanţilor companiei.

România a exportat anul trecut miere în valoare de circa 48,4 mil. euro şi a importat miere de 10,5 mil. euro, rezultând astfel un excedent comercial de 37,9 mil. euro pe acest produs, potrivit INS. Apicultorii români au produs circa 21.200 de tone de miere în 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO