Companii

Apple ar putea cumpăra aplicaţia mobilă Shazam cu 400 mil. dolari

Apple ar putea cumpăra aplicaţia mobilă Shazam cu 400...

Autor: Ioana Nita

10.12.2017, 17:49 271

Gigantul american Apple, care stă pe un munte de cash de peste 250 miliarde de dolari, se află în discuţii pentru achiziţia companiei britanice Shazam Entertainment care a dezvoltat o aplicaţie mobilă de recunoaştere a melodiilor pe baza înregistrării cu telefonul mobil a unei secţiuni din cântec, potrivit unor surse familiare situaţiei citate de Reuters.

Aplicaţia mobilă Shazam este deja integrată cu asistentul personal virtual al Apple – Siri, utilizatorii de iPhone care au instalată aplicaţia putând da direct comanda vocală: “Hey Siri, ce melodie este aceasta?”. Shazam are însă şi alte funcţionalităţi, cum ar fi cea de identificare a emisiunilor TV, care nu sunt însă integrate cu Siri.

Potrivit portalului Techcrunch, Apple ar putea plăti aproximativ 400 milioane dolari pentru aplicaţia Shazam, tranzacţia putând fi semnată chiar săptămâna aceasta. Reprezentanţii Shazam nu au comentat informaţiile. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO