Aproape 1,3 milioane de salariaţi vor avea salarii mai mari cu 140 de lei începând de astăzi

1 feb 2017 Autor: Adelina Mihai

Salariul minim creşte cu 16% începând de astăzi, de la 1.250 de lei brut la 1.450 de lei brut pe lună, iar de această majorare beneficiază aproximativ 1,3 milioane de angajaţi (adică peste un sfert din efectivul total de salariaţi din economie).

Astfel, fiecare angajat plătit la nivelul minim pe economie va încasa, începând cu această lună, un salariu cu 140 de lei mai mare (creşterea salariului net fiind de la 925 de lei la 1.065 de lei pe lună).

Majorarea salariului minim este o măsură bună în contextul în care în România costurile salariale ale unei companii sunt de cinci ori mai mici decât în alte state din UE, dar amploarea lor provoacă disfuncţionalităţi pentru firmele care angajează sute sau mii de persoane, spun angajatorii. De asemenea, aceştia afirmă că măsurile de creştere a salariului minim trebuie luate gradual şi previzibil, pentru ca firmele să aibă timp să îşi construiască bugetele.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.02.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, incepere
, salariati
, salarii
, salariu minim
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide