Companii

Aproape 7.000 de studenţi români pleacă anual în SUA să lucreze pe timpul verii

Aproape 7.000 de studenţi români pleacă anual în SUA...

Autor: Mihaela Pascari

27.11.2016, 18:00 190

Aproape 100.000 de studenţi din toată lumea pleacă anual în Statele Unite prin programe de tip work & travel, iar în această vară au aplicat pentru un astfel de program 7.200 de studenţi români, dintre care 6.900 au fost acceptaţi.

„Cele mai populare destinaţii sunt cele de pe Coasta de Est, însă şi Vestul Mijlociu câştigă încet popularitate. Studenţii sunt angajaţi în co­mu­nităţi mici care pot găzdui tu­rişti pe timpul verii“, au spus repre­zen­tanţii Con­sulatului Am­basadei Sta­telor Unite.

Ei mai spun că printre destina­ţiile preferate de stu­denţi se mai numără şi New York, New Hampshire, Mary­land, Maine, Delaware, Montana, Wisconsin.

Românii sunt tot mai atraşi de astfel de experienţe pe timpul verii, având în ve­dere că numărul lor în ultimii trei ani a crescut. Spre exemplu, în vara anului 2013 au lucrat pe timpul verii puţin peste 4.000 de studenţi români, iar vara aceasta numărul lor a totalizat 6.900, mai arată informaţiile de la Consulatul Ambasadei Statelor Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO