Companii

Aproape 80% din chipsurile Lay’s produse lângă Bucureşti sunt din cartofi româneşti

Aproape 80% din chipsurile Lay’s produse lângă...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.07.2016, 00:07 3690

Star Foods E.M., divizia locală de snackuri a gigantului PepsiCo care deţine o fabrică în Popeşti-Leordeni (jud. Ilfov), lucrează cu 21 de ferme de cartofi din Covasna, Harghita, Braşov, Neamţ, Suceava şi Dâmboviţa care livrează 80% din materia primă necesară pentru producerea chipsurilor Lay’s în fabrica de lângă Bucureşti. 

„Anul trecut, în România, am recoltat aproximativ 20.000 de tone de cartofi pentru fabrica de chipsuri Lay’s, comparativ cu 4.000 de tone în 2005. Pentru viitorul nu foarte îndepărtat, ne dorim să ajungem de la 80% la 100% din cantitatea de cartofi pentru chipsurile Lay’s să provină de la fermele din România”, a declarat Alina Imbrea, marketing director Snacks, PepsiCo Greater Balkans, regiune care include 13 ţări printre care România, Bulgaria, Grecia, Cipru, Croaţia, Slovacia sau Albania.

PepsiCo a preluat fabrica din Popeşti-Leordeni în anul 2004 de la o companie cu capital elen într-o tranzacţie evaluată la acea vreme la 20 mil. euro.

Anul trecut, Star Foods E.M. a avut o cifră de afaceri de 113 mil. euro, în creştere cu 23% faţă de anul precedent. În fabrica de snacksuri PepsiCo sunt produse, zilnic, aproximativ un milion de pungi de Lay’s, Star şi Krax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO