Companii

Ar putea fi anulata investitia de 450 mil. euro in eoliene a CEZ de la Cogealac? Primarul spune da, cehii spera ca nu, dar spaniolii de la Iberdrola asteapta dupa colt

01.06.2010, 19:48 120

Construirea celei de-a doua etape a parcului eolian de 1,1miliarde de euro pe care CEZ a anuntat ca-l ridica in doua comunedobrogene ar putea sa nu mai aiba loc, investitia de peste 450 demilioane de euro pe care cehii intentionau sa o realizeze laCogealac fiind blocata din mai multe motive.

Desi cehii spun ca au toate actele in regula, primaria Cogealacspune ca de fapt terenurile pe care ar trebui montate turbinele nuapartine cehilor de la CEZ, motiv pentru care tot lantul de avizareeste blocat.

"Pentru a doua faza a proiectului (Cogealac - n.red.), CEZ aobtinut deja toate permisele si aprobarile cerute de lege, inclusivautorizatia de infiintare de la ANRE, acordul de conectare la reteade la Transelectrica, autorizatia de mediu si mai multe acorduri deinchiriere a terenurilor si documente referitoare la achizitia deteren de la proprietarii privati. Singurul document de care avemacum nevoie pentru a incepe lucrarile este autorizatia deconstruire. Pentru aceasta autorizatie am depus deja toatedocumentele necesare cu exceptia aprobarii din partea primarieiCogealac pentru consolidarea drumurilor de exploatare. Aceasta estesingura aprobare de care avem nevoie din partea autoritatilor dinCogealac, am cerut-o de mai multe ori si de fiecare data am fostrefuzati fara a primi vreo motivare solida", spun reprezentantiiCEZ Romania.

Al cui este pamantul

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO