Cum arată investiţiile vecinilor în businessul românesc. Cehia, Ungaria şi Polonia, între cei mai mari 20 de investitori străini în România: au capital de 2,6 mld. euro investit în peste 15.000 de companii locale

7 aug 2017 Autor: Dana Ciriperu

Cehia se află în top zece cei mai mari investitori străini din România după va­loarea capitalului social subscris la finalul lunii mai, cu 1,3 mld. euro, în timp ce atât Ungaria, cât şi Polonia intră în top 20, arată datele de la Registrul Comerţului.

Ca număr de companii, investitorii din Ungaria sunt lideri detaşaţi, cu peste 13.000 de firme la finalul lunii mai, în timp ce ca valoare a capitalului social subscris Ungaria se află pe locul doi cu 900 de milioane de euro. Investitorii din Cehia, Ungaria, Polonia, Bulgaria şi Slovacia aveau la jumătatea acestui an peste 18.000 de companii pe piaţa locală, cu un capital social de 2,8 mld. euro, ceea ce reprezintă 6% din investiţiile străinilor pe piaţa locală.

Interesul companiilor din regiune pentru piaţa locală este în creştere, România intrând pe radarele vecinilor inclusiv pe piaţa de fuziuni şi achiziţii. Compania Work Service, liderul pieţei de HR din Polonia, firmă listată la bursa din Varşovia, a semnat un acord pentru a prelua patru firme din grupul APT, un business antreprenorial.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.08.2017

 
Cuvinte cheie:
cehia
, polonia
, romania
, crestere
, investitori straini
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide