Companii

ArcelorMittal Galaţi a avut pierderi de 271 mil. lei, al optulea an consecutiv pe minus. Mittal a adunat pierderi de 4,4 mld. lei (un miliard de euro) în opt ani la Galaţi

ArcelorMittal Galaţi a avut pierderi de 271 mil. lei, al...

Autor: Mirabela Tiron

09.06.2017, 00:07 1007

ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic din ţară şi una dintre mândriile erei industriale comuniste, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa 3,5 miliarde de lei (786 mil. euro), în scădere cu aproape 8% şi cu pierderi de 271 milioane de lei (60 mil. euro), mai mici cu doar 9% faţă de anul anterior, arată datele făcute publice la Ministerul de Finanţe.

Astfel, combinatul, liderul industriei siderurgice locale şi unul din cei mai mari exportatori din economie, a bifat al optulea an de pierderi. În perioada 2009-2016 compania a adunat pierderi de 4,4 miliarde de lei (circa un miliard de euro), potrivit calculelor ZF. Combinatul nu a mai obţinut un rezultat pozitiv din 2008, când finalizase cu un profit de 604 mil. lei.

Reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi nu au comentat rezultatele financiare de anul trecut.

Combinatul din Galaţi, cel mai mare angajator din oraş şi jucătorul care asigură 55% din PIB-ul oraşului şi 27% din PIB-ul judeţului, a fost construit în anii ‘60 şi este singurul combinat integrat de producere a oţelului din România, fiind specializat în fabricarea de produse plate şi tablă galvanizată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO