ArcelorMittal Galaţi: Chiar şi cu două milioane de tone de oţel pe an suntem prea mari pentru România

17 feb 2017 Autor: Mirabela Tiron

ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic din ţară, a menţinut anul trecut nivelul produc­ţi­ei la 2 milioane de tone pe an, similar cu cel din ultimii doi ani, iar şeful com­paniei speră ca în acest an să asi­gu­re acelaşi nivel cu Furnalul 5, sin­gurul furnal funcţional.

Fosta mândrie a erei industriale co­muniste pro­du­cea 5 milioane de to­ne de oţel îna­inte de privatizarea din 2001, nivel pe care nu l-a mai atins de atunci.

„Chiar şi la acest nivel de pro­duc­ţie suntem prea mari pentru Româ­nia. Avem o cotă excelentă de piaţă în Ro­mânia, aproape jumătate, însă Ro­mâ­nia nu poate absorbi mai mult oţel“, a spus pentru ZF Bruno Ribo, di­­rec­torul general al ArcelorMittal Galaţi.

Aproape 70% din producţia Ar­ce­lorMittal Galaţi este livrată la ex­port, top trei pieţe fiind Turcia, Gre­cia şi Bulgaria.

Incapacitatea pieţei lo­ca­le de-a ab­sorbi mai mult oţel reflectă de fapt sta­rea indus­tri­ei în general. Dacă în pe­rioa­da comunistă se pro­du­ceau li­nii de cale ferată, vehicule (de la tram­­vaie, autobuze, vagoane sau lo­co­mo­tive), în prezent producţia a scă­zut dra­matic, ceea ce explică şi cere­rea li­mitată pentru oţel.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.02.2017

 
Cuvinte cheie:
ArcelorMittal Galati
, combinat
, otel
, arcelormittal
, Bruno Ribo
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide