Companii

Arcon Sfântu Gheorghe a avut afaceri de 31,5 mil. euro, în creştere cu 15%

Arcon Sfântu Gheorghe a avut afaceri de 31,5 mil. euro, în creştere cu 15%

Ioan Ţiţeiu, acţionar al firmei Arcon Sfântu Gheorghe. Foto: Andreea Alexandru

Autor: Andreea Neferu

24.01.2013, 00:03 532

Compania Arcon Sfântu Gheorghe, unul dintre cele mai mari businessuri cu acţionariat românesc din industria materialelor de construcţii, controlată de omul de afaceri Ioan Ţiţeiu, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 31,5 milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de anul precedent.

Avansul rulajului a fost susţinut de o creştere cu 17% în volum a vânzărilor de membrane bitu­minoase şi o creştere de 9% în cazul polistirenului expandat.

Totodată, peste 11% din cifra de afaceri de anul trecut, echivalentul a 3,6 milioane de euro, au mers la export, în ţări precum Grecia, Bulgaria, Ungaria, Cipru, Malta şi ţările arabe.

"Anul 2013 va fi încă un an dificil pentru Comu­ni­tatea Europeană, aşa că nu ne putem hazarda în estimări, însă tind să cred că va avea loc o uşoară revenire a pieţei de profil în România", a spus Ioan Ţiţeiu.

Arcon a decis anul trecut să preia firmele Corina Gealan şi Amvic, cu activităţi pe piaţa materialelor de construcţii, controlate de omul de afaceri Marin Cruţescu. În prezent tranzacţia s-a fina­lizat, astfel că Arcon începe 2013 cu cele două firme în portofoliu. "Procedura de achiziţie a celor două companii a fost finalizată, iar în această pe­rioadă lucrăm intens la strategia de integrare a celor două companii în planurile noastre de afa­ceri", a mai spus Ţiţeiu. Omul de afaceri a decis să facă această preluare pentru a fi mai aproape de şan­tierele din Bucureţti şi de pieţele din sudul Europei.

Arcon are la Sfântu Gheorghe o fabrică cu o ca­pacitate anuală de producţie instalată de 20 de milioane de metri pătraţi de membrane bitu­mi­noase, 900.000 de metri cubi de polistiren ex­pandat şi aproape 45.000 de tone de vopsele şi tencuieli decorative.

Printre competitorii Arcon pe segmentul de po­listiren expandat se numără Austrotherm, mem­bră a grupului asutriac Schmid Industrie Hol­ding, sau AdePlast, controlată de Marcel Bărbuţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO