Companii

Arctic numeşte un nou executiv turc la conducerea operaţiunilor de 400 de milioane de euro

Nihat Bayiz noul şef al Arctic

Nihat Bayiz noul şef al Arctic

Autor: Cristina Roşca

28.09.2016, 00:07 919
Operaţiunile locale ale produ­că­to­rului şi retailerului de electro­casnice Arctic, cu afaceri anuale de 400 de mi­lioane de euro, au fost preluate la înce­pu­tul acestei luni de executivul turc Nihat Bayiz. El înlocuieşte un conaţio­nal de-al său, Hasan Ali Yardimci, care a deţinut poziţia pentru doi ani, înainte de a deveni preşedintele Beko în Statele Unite.

Grupul turc Arcelik, proprietarul Arctic, l-a numit pe exe­cutivul Nihat Bayiz la con­ducerea opera­ţiu­nilor lo­cale într-un mo­ment în care com­pania lan­sează un proiect de investiţii de pes­te 100 mil. euro în România, proiect ce ar putea transfor­ma piaţa locală în centru de export.

Noul şef al Arctic lucrează de 22 de ani în cadrul grupului turc Arcelik, pe­rioa­dă în care a deţinut diferite funcţii de conducere în cercetare şi dezvoltare, ma­nagement de produs, dar şi în cadrul unor fabrici din Grup. Înainte de a veni la Bucureşti el a fost în ultimii patru ani pro­duct management director pentru gru­pul Arcelik, gestionând lansarea pe piaţă a unor game diverse de produse şi tehnologii, care au susţinut creşterea la nivel global a grupului Arcelik. Bayiz, care deţine o diplomă în Inginerie Me­ca­nică de la Universitatea Tehnică Mid­dle East, şi-a construit întreaga carieră în cadrul Arcelik.

Arctic este cel mai mare jucător de pe piaţa locală de electrocasnice, cu afaceri anuale de 400 mil. euro. Com­pa­nia are pe piaţa locală atât opera­ţiuni de retail, cât şi de producţie la Găeşti, în judeţul Dâmboviţa, unde reali­zează frigidere şi congelatoare.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO