Arctic primeşte 162 mil. lei ajutor de stat pentru o fabrică de maşini de spălat

11 ian 2017 Autor: Cristina Rosca

Producătorul de electrocasnice Arctic din Găeşti a pri­mit un ajutor de stat în valoare de 162,5 mil. lei pentru a ridica o a doua fabrică în România în care va realiza maşini de spălat.

Valoarea totală a proiectului este de 471 mil. lei, din ca­re aproa­pe 35% ajutor de stat. Acesta este unul dintre cele pa­tru pro­iecte de investiţii pentru care s-a aprobat ajutorul de stat în 2016.

Noua fabrică a Arctic ar urma să creeze 480 de locuri de mun­că. Banii pe care Arctic ar uma să îi investească vor veni din profitul companiei locale din ultimii ani, inclusiv 2014, potrivit datelor publice.

Celelalte trei companii care vor mai primi finanţare de la stat pentru investiţii sunt producătorul de componente auto Robert Bosch, elveţienii de la Alu Menziken şi Pierelli Tyres Ro­mânia, un alt producător de componente auto.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.01.2017

 
Cuvinte cheie:
arctic
, ajutor de stat
, fabrica
, masini
, bucuresti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide