Companii

Arctic se pregăteşte de angajări la noua fabrică de maşini de spălat

Arctic se pregăteşte de angajări la noua fabrică de...

Autor: Cristina Roşca

23.02.2018, 00:07 6314

Producătorul de electrocasnice Arctic, care deţi­ne fabrica de frigidere de la Găeşti, construieşte în pre­zent o a doua unitate de producţie în acelaşi judeţ, Dâm­bo­viţa, şi vrea să ajungă aici la aproape 500 de sala­riaţi până în 2024.

„Amplasată într-unul dintre judeţele României cu cea mai mare rată a şomajului, noua fabrică va crea 480 de noi locuri de muncă în judeţul Dâmboviţa până în 2024, ur­mând a avea totodată un impact pozitiv asupra pregăti­rii profesionale a angajaţilor din zonă“, spun reprezen­tanţii Arctic.

Arctic face parte din grupul turc Arcelik, care a intrat în acţionariatul companiei din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, în 2002. Evoluţia bună a companiei Arctic din România i-a con­vins pe turcii de la Arcelik să mai construiască în Româ­nia o a doua unitate de producţie, de această dată de maşini de spălat rufe şi vase. Piaţa locală nu are mo­mentan nicio astfel de unitate de producţie.

„Noua investiţie este o piatră importantă de hotar pentru Arcelik şi pentru Arctic totodată, acesta fiind de fapt un prim pas în a transforma România într-un hub european de producţie pentru grup.“

Investiţia în noua fabrică se va ridica la peste 100 mil. euro, din care circa 35% reprezintă ajutor de stat.

Arctic Găeşti, cel mai mare producător local de electrocasnice, şi-a majorat anul trecut businessul cu 12,5%, până la peste 2 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO