Companii

Are 25 de ani, a studiat în Marea Britanie şi a investit 250.000 de euro într-un centru pentru copii în Bucureşti

Are 25 de ani, a studiat în Marea Britanie şi a...

Autor: Corina Mirea

15.02.2014, 18:12 2665

Anca Tatomir, 25 de ani, o tânără care a studiat economie şi creativitate aplicată timp de cinci ani în Marea Britanie, a deschis un centru de activităţi recreative pentru copii în Capitală, susţinut şi printr-o finanţare de 200.000 de euro de la Uniunea Europeană.

Ideea tinerei a prins contur în anul 2010, când şi-a depus proiectul de business pentru înfiinţarea centrului Bursuceii Veseli cu bani europeni. Aprobarea a venit un an mai târziu şi după o investiţie de 250.000-300.000 de euro în amenajarea unei case de 600 mp, care a mai durat un an, în toamna lui 2013 Bursuceii Veseli a început primele cursuri de înot pentru copii.

„Casa era a familiei şi, iniţial, ne-am gândit să deschidem un centru spa. Am studiat puţin piaţa şi am văzut că este pe o pantă descendentă, astfel că ne-am hotărât să facem centrul pentru copii, în bună măsură şi datorită experienţei pe care am avut-o în alt sistem de învăţământ, mult diferit de cel de la noi. Am simţit că este nevoie şi în România de alte mijloace de educare a celor mici, bazate pe creativitate“, spune Anca Tatomir, care a beneficiat de ajutorul părinţilor pentru a face rost de banii necesari deschiderii centrului.


În prezent, Bursuceii Veseli oferă cursuri de înot, de karate, de dans sau pictură pentru aproximativ 65 de copii, cei mai mulţi (în jur de 35) fiind înscrişi la cursurile de înot. Centrul are şi nouă angajaţi, instructor/profesori pentru fiecare curs în parte, iar copiii au, în general, vârste cuprinse între 4 şi 6 ani.

 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO