Companii

Asaltaţi de creşterea traficului, aeroportul din Cluj pregăteşte investiţii de 900 de milioane de lei

Asaltaţi de creşterea traficului, aeroportul din Cluj...

Autor: Mediafax

21.11.2017, 00:00 1180

Aeroportul internaţional Avram Iancu din Cluj urmăreşte atingerea unui trafic de 7 mil. pasageri în anul 2030, obiectiv care presupune investiţii estimate la peste 900 mil. lei. Printre investiţii se numără un nou terminal de pasageri şi unul de cargo. David Ciceo, directorul aeroportului, a declarat că noul terminal de pasageri ar putea fi finalizat în patru ani.

„Planul de dezvoltare al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj pentru a atinge 7 mil. pasageri până în anul 2030 prevede demararea proiectului intermodal (de creare a legăturii feroviare Gară – aeroport – n.red.), extinderea pistei la 3.500 de metri, extinderea unei platforme de staţionare, construirea unei căi de rulare paralelă cu pista, construirea unui terminal nou de pasageri cu 25 de porţi de îmbarcare, un terminal Cargo, pentru transport marfă, cu o capacitate de 50 de tone.

Noul terminal de pasageri ar putea fi finalizat în termen de patru ani. Suntem bucuroşi că există un dialog pentru dezvoltarea aeroportului”, a spus Ciceo. Investiţiile în noile obiective sunt estimate la 900 mil. lei. Conducerea aeroportului din Cluj estimează că terminalul va avea în 2017 un trafic de 2,7 mil. pasageri. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO