ANALIZĂ

Asigurările de sănătate ies din conul de umbră. Piaţa se îndreaptă spre 30 mil. euro, un plus de 40%

20 sep 2014 Autor: Ioana David

Asigurările de sănătate, care încă de la apariţie au fost cenu­şă­reasa din piaţa privată de să­nă­tate, au început anul în forţă, în condiţiile în care com­panii cu peste 54.000 de angajaţi au semnat contracte cu firmele de asigurări.

Dacă se ia în considerare un preţ mi­nim de 150 de euro (anual) pentru o asi­gurare, rezultă că noile înţelegeri re­prezintă pentru firmele de asigurare un business de cel puţin 8 mil. euro, care adunat la o piaţă de 20 mil. euro anul trecut ar înseamna o creştere de 40%.

Cel mai mare contract s-ar putea consemna chiar în septembrie, în con­diţiile în care Omniasig şi Signal Iduna au câştigat contul Petrom, po­trivit unor surse din piaţă citate de ZF. Petrom este cel mai mare angajator privat din economie, cu 20.000 de sala­riaţi. Informaţia nu a fost nici con­fir­mată, dar nici infirmată de niciuna dintre părţi. Petrom are şi propria compania de servicii medicale, Petromed.

 

De ce în 2014?

„Piaţa asigurărilor de sănătate continuă să crească, însă pornind de la o bază încă restrânsă. Pentru o creştere accelerată, primul pas s-a făcut prin intro­ducerea pachetului de bază. Treptat, românii vor conştientiza că pa­chetul de bază nu acoperă toate ser­viciile medicale de care au nevoie. Un alt pas este în lucru, respectiv intro­du­cerea deductibilităţii fis­cale totale la achiziţionarea unei asigurări de sănă­tate“, spune Emilia Bunea, CEO al Metro­politan Life.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.09.2014

 
Cuvinte cheie:
piata
, asigurari de sanatate
, asigurari
, angajati
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide