Companii

Asigurările de sănătate ies din conul de umbră. Piaţa se îndreaptă spre 30 mil. euro, un plus de 40%

Asigurările de sănătate ies din conul de umbră....

Autor: Ioana David

20.09.2014, 00:06 364

Asigurările de sănătate, care încă de la apariţie au fost cenu­şă­reasa din piaţa privată de să­nă­tate, au început anul în forţă, în condiţiile în care com­panii cu peste 54.000 de angajaţi au semnat contracte cu firmele de asigurări.

Dacă se ia în considerare un preţ mi­nim de 150 de euro (anual) pentru o asi­gurare, rezultă că noile înţelegeri re­prezintă pentru firmele de asigurare un business de cel puţin 8 mil. euro, care adunat la o piaţă de 20 mil. euro anul trecut ar înseamna o creştere de 40%.

Cel mai mare contract s-ar putea consemna chiar în septembrie, în con­diţiile în care Omniasig şi Signal Iduna au câştigat contul Petrom, po­trivit unor surse din piaţă citate de ZF. Petrom este cel mai mare angajator privat din economie, cu 20.000 de sala­riaţi. Informaţia nu a fost nici con­fir­mată, dar nici infirmată de niciuna dintre părţi. Petrom are şi propria compania de servicii medicale, Petromed.

 

De ce în 2014?

„Piaţa asigurărilor de sănătate continuă să crească, însă pornind de la o bază încă restrânsă. Pentru o creştere accelerată, primul pas s-a făcut prin intro­ducerea pachetului de bază. Treptat, românii vor conştientiza că pa­chetul de bază nu acoperă toate ser­viciile medicale de care au nevoie. Un alt pas este în lucru, respectiv intro­du­cerea deductibilităţii fis­cale totale la achiziţionarea unei asigurări de sănă­tate“, spune Emilia Bunea, CEO al Metro­politan Life.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO