Companii

Asigurătorul din Bermude Watford Insurance, o companie globală de asigurări şi reasigurări, activ în Marea Britanie, îşi face apariţia pe piaţa din România

Asigurătorul din Bermude Watford Insurance, o companie...

Autor: Alina Botezatu, Mediafax

17.10.2018, 17:09 283

Watford Insurance Company Europe, o subsidiară a Watford Re Ltd., o companie globală de asigurări şi reasigurări, îşi lansează, miercuri, oficial, operaţiunilor în România.

În prima etapă, Watford Insurance va oferi produse de asigurare auto şi produse auxiliare, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru companii. Pe termen scurt şi mediu, Watford Insurance îşi propune să extindă oferta de produse şi către alte linii de asigurare, cum ar fi proprietăţi imobiliare, răspunderi civile, accidente şi sănătate, maritim şi aviaţie.

Watford Insurance a externalizat administrarea activităţii pentru operaţiunile din România către furnizorul local de servicii de asigurare Intaro Insurance Services SA. Produsele companiei sunt distribuite prin reţeaua locală de brokeri de asigurare, care, în prezent, intermediază mai mult de 60% din volumul de prime din piaţa de asigurări din România, potrivit datelor furnizate de companie.

Asiguratorul funcţionează în piaţa Uniunii Europene (UE) începând din 2015, în principal în Irlanda şi Marea Britanie, iar România este prima ţară din Europa Centrală şi de Est în care activează.

„Am decis să extindem activitatea Watford Insurance în România în urma unei evaluări atente a mediului de afaceri şi a cadrului de reglementare şi supraveghere. Avem în plan generarea unei creşteri organice a afacerii şi o diversificare a portofoliului, prin produse adaptate nevoilor pieţei şi consumatorului român”, a declarat Valandis Elpidorou, reprezentantul legal al Watford Insurance - Sucursala Bucureşti.

Watford Re Ltd este un asigurător şi reasigurător global, cu prezenţă pe piaţa mondială din 2014, în SUA, Europa şi Asia, care este înregistrat în Bermude. În 2015, Watford a început operaţiunile de asigurări în Europa şi SUA.

Watford Group avea o capitalizare de 1,2 miliarde de dolari, la data de 31 decembrie 2017, dar volumul primelor brute subscrise a fost de 115 milioane de dolari, dublu comparativ cu anul anterior. Watford Insurance şi filialele sale au un contract de management al subscrierilor cu subsidiarele companiei Arch Capital Group Ltd. (Arch), care oferă asigurări şi reasigurări, la nivel mondial, prin intermediul subsidiarelor pe care le deţine.

În primul semestru al acestui an, aproximativ 88% din volumul total de prime brute subscrise (PBS) în România a fost realizat de 10 societăţi din cele 29 de societăţi care desfăşurau activitate de asigurare/reasigurare la 30 iunie 2018, cumulând 4,435 miliarde de lei (1,1 miliarde de dolari). Evoluţia este apropiată de cea din aceeaşi perioadă a anului trecut, când 88% din volumul total de PBS-uri l-au realizat 10 societăţi de asigurare din cele 31 de asiguratori.

Asiguratorii au subscris, în primul semestru al acestui an, prime brute în valoare de 5,04 miliarde lei (1,26 miliarde de dolari), o stagnare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când a crescut cu 8%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016. De asemenea, evoluţia pe segmente a stagnat: PBS-urile pentru asigurări generale au reprezentat 79% din total, 3,97 miliarde de lei, iar cele aferente asigurărilor de viaţă 21% (1,07 miliarde de lei).

În schimb, numărul de contracte de asigurare, în vigoare la finalul primului semestru al acestui an, a fost de 14,97 milioane, în creştere faţă de anul precedent cu aproximativ 6%. Asigurările auto reprezintă aproximativ 73% din totalul PBS-urilor pentru activitatea de asigurări generale şi 58% din totalul primelor brute subscrise de societăţile de asigurări, în primul semestrul al acestui an, respectiv de 2,92 miliarde de lei, o scădere de 2,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO