Companii

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România: Nu cerem taxe mai mici, ci predictibilitate şi stabilitate în mediul de business

Autor: Simona Tatu

08.02.2018, 13:46 361

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) cere Guvernului predictibilitate şi stabilitate pentru mediu de afaceri. Reprezentanţii AOAR au transmis că nu vor scutiri de taxe şi impozite, ci un mediu predictibil şi logic pentru ca afacerile româneşte să se poată dezvolta şi să poată aduce valoare adăugată în piaţă.

“În 2017 am văzut iniţiative legislative despre care mediul de afaceri nu a fost întrebat nicioadată. Mediul de afaceri vrea lucruri clasice, transparentă, predictibilitate, stabilitate şi egalitate în faţa legilor economice. Multe dintre măsurile pe care le-am văzut în 2017 au fost lipsite de logică”, a spus Florin Pogonaru, preşedinte AOAR, în cadrul unui eveniment organizat azi de asociaţie pe această temă.  

Reprezentanţii AOAR au mai atras atenţia că firmele româneşti au nevoie de finanţare, având o structură fragilă din cauza gradului mare de îndatorare şi a profiturilor mici.

Alte propuneri ale AOAR pentru actualul Guvern:

1. Consolidarea fiscală pentru grupurile de firme româneşti;

2. Rămânerea la cota de TVA la nivelul actual, de 19%;

3. Revenirea la impozitul pe venit de la 10% de 16%;

4. Înfiinţarea culturilor energetice pe terenurile neproductive.

Vedeţi AICI propunerile AOAR

Vedeţi AICI propunerile AOAR pentru agricultură

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO