Companii

Atac pe piaţa de retail. Mega Image recrutează peste 1.100 de oameni pentru a ţine pasul cu expansiunea

Atac pe piaţa de retail. Mega Image recrutează peste...

Autor: Laurentiu Cotu, Cristina Roşca

20.03.2019, 00:07 7655

Retailerul olandezo-belgian a ajuns la peste 670 de supermarketuri şi magazine de proximitate după ce doar anul trecut au fost inaugurate 80 de unităţi.

 

Retailerul olandezo-belgian Mega Image, care a ajuns în România la peste 670 de magazine, are dispo­ni­bile în prezent aproximativ 1.170 de locuri de muncă, cele mai multe joburi fiind pentru casieri (421), lucrători co­merciali (342), vânzători (236) şi şefi departament mărfuri (72), potrivit ANOFM (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Bucureşti.

Pentru a face faţă expansiunii, compania continuă să angajeze după ce a ajuns deja la circa 10.000 de oameni.

Mai mult, există o fluctuaţie majoră în industria de profil, depăşind 40%, un alt motiv pentru care sunt des­chi­se foarte multe poziţii în industrie. Nivelul fluctuaţiei de personal din retail este mai mult decât dublu faţă de media naţională - de 20% în 2018 - şi este la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani.

Ani de zile, salariile plătite lucrătorilor comerciali şi casie­rilor au fost printre cele mai mici din economie, de multe ori apropiate de nivelul salariului minim pe eco­no­mie, motiv pentru care angajaţii plecau în alte industrii sau peste hotare. Acum există şi mutări în interiorul ace­leiaşi industrii.

Mega Image este unul dintre cei mai puternici retaileri ca cifră de afaceri, de aproape 5 miliarde de lei în 2017 (ultimul an pentru care există date). Businessul s-a aflat pe un trend ascendent continuu, susţinut atât de expansiune, cât şi de evoluţia bună a consumului din ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO