Au revenit în piaţă: Doi foşti directori ai NEPI vor să dezvolte un parc comercial în locul fostului Prisma 2 din Baloteşti

19 iun 2017 Autor: Bogdan Alecu

Compania de dezvoltare imobiliară Prime Kapital - fondată de doi dintre foştii directori ai fondului sud-african de investiţii în real-estate NEPI, Martin Slabbert şi Victor Semionov - a cumpărat anul trecut de la Hornbach un teren de 7,9 hectare în Baloteşti, pe care intenţionează să construiască un parc comercial. În prezent pe acel teren se află fosta hală a Prisma 2. „Am cumpărat în vara anului trecut terenul din Baloteşti pe care intenţionăm să construim un parc comercial“, a declarat pentru ZF Martin Slabbert. Retailerul german de mate­riale de construcţii a cumpărat în 2007 cu 20 mil. euro terenuri de 150.000 de metri pătraţi pe DN1, unde se află în prezent imobilele fostului complex Prisma. Tot în acel an Hornbach a deschis primul său magazin pe piaţa locală, în cartierul Berceni din sudul Bu­cu­reştiului. În 2010 Hornbach a construit pe DN 1 în Balo­teşti, pe fostul Prisma 1, un ma­ga­zin de ma­teriale de con­strucţii şi gră­dinărit de 24.000 de metri. Încă din 2007 compania germană spunea că se află în discuţii cu mai mulţi retaileri pentru a vinde sau închi­ria o parte din terenul achiziţionat de la două firme intrate în fali­ment, Salonul Auto Victoria şi Pris­ma Town, care deţineau tere­nul din Balo­teşti. Potrivit esti­mărilor ZF, Prime Ka­pital a cum­pă­rat te­renul cu circa 5 mil. euro. În prezent în zona Balo­teşti-Corbeanca lip­seşte un cen­tru comercial de mari di­men­siuni, dar şi un hiper­market, cu toate că zo­na a cu­noscut o puternică dez­voltare rezidenţială în ulti­mii ani.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.06.2017

 
Cuvinte cheie:
balotesti
, dezvoltare
, directori
, nepi
, parc
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide