Companii

Au revenit investitorii în sectorul rezidenţial: una din patru locuinţe, achiziţionată pentru închiriere

Au revenit investitorii în sectorul rezidenţial: una...

Autor: Roxana Rosu

29.03.2017, 00:00 697

Investitorii în locuinţe noi destinate închirierii reprezintă aproape 25% din clienţii actuali şi ei au un comportament diferit faţă de cumpărătorii finali, care aleg apartamentele pentru locuit, sunt de părere  consultanţii Nordis Premium Properties.

Astfel, pentru investitori, cele mai importante criterii sunt preţul (de care depinde randamentul investiţiei) şi zona, respectiv amplasamentul să fie într-o zonă căutată de chiriaşi. Cumpărătorii finali sunt mai generoşi la preţ, alocă un buget mai mare şi cu 20%, atunci când vor să se răsfeţe, să locuiască în apropierea unui parc, a unei şcoli bune sau să aibă o poziţie privilegiată în ansamblu, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă Nordis.

Pentru investitori însă preţul este cel mai important, acesta trebuie să fie cât mai mic, astfel încât locuinţa scoasă la închiriere să asigure un randament cât mai mare. Cumpărătorii finali, care vor să locuiască în noul apartament, sunt interesaţi de zonă, în timp ce preţul este impus de condiţiile actuale de creditare, pe segmentul de locuinţe ieftine şi middle fiind în vigoare pragul de 60.000 euro de la programul Prima casă, pentru locuinţele mici şi de maximum 100.000 euro, pentru locuinţele de trei şi patru camere, pentru a beneficia de TVA de 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO