Companii

Au transformat o locuinţă veche din Giurgiu într-o „casă a nunţilor“

The Wedding House are patru evenimente lunar, costul pachetului oferit de Alina şi Ghica Popa (pentru închirierea spaţiului, decor şi pentru cazarea mirilor în noaptea nunţii) fiind 2.500 de euro plus TVA.

The Wedding House are patru evenimente lunar, costul pachetului oferit de Alina şi Ghica Popa (pentru închirierea spaţiului, decor şi pentru cazarea mirilor în noaptea nunţii) fiind 2.500 de euro plus TVA.

Autor: Corina Mirea

29.12.2014, 00:00 5716

În urmă cu patru ani, Alina şi Ghica Popa abia începeau să pună pe hârtie planul propriei nunţi. Locul în care urma să fie organizat evenimentul era deja stabilit „ o casă din Poiana lui Stîngă, judeţul Giurgiu, cumpărată de tatăl ei de ceva timp, care trebuie amenajată de la „temelie“. Timp de un an cuplul a readus la viaţă casa, a pus gazon, a plantat copaci şi chiar a conectat-o la energie. După nuntă, Alina Popa a decis să continue să se ocupe de realizarea decorurilor pentru mai multe evenimente, aşa cum a făcut la propria nuntă şi timp de doi ani acesta a fost jobul ei.

În prezent, casa în care a avut loc nunta cuplului este un business „The Wedding House", care organizează lunar patru evenimente, însă pentru anul viitor cei doi iau în calcul dublarea numărului în anumite cazuri.

„Înaine de a înfiinţa The Wedding House am lucrat timp de 10 ani în advertising. Experienţa dobândită în ma­nagementul proiectelor, relaţia cu clienţii, în dezvoltarea de concepte etc. a fost definitorie şi m-a ajutat enorm să pornesc cu succes pe calea antreprenoriatului. Este tot ce am visat - să locuiesc într-o că­suţă idilică împreună cu soţul meu şi câinii noştri, să pri­mim în vizită cupluri în căutarea locului per­fect pentru nuntă, să stăm la poveşti pe terasă, iar în week­enduri să facem decoruri şi să petre-cem“, explică Alina Popa. Ea susţine că nu a calculat până în prezent investiţia pe care ea şi familia sa au făcut-o în acest busi­ness, dat fiind faptul că a fost gândită ca o investiţie personală, într-un cămin. Astfel că nu au pornit la drum cu un plan de business solid sau unul de amortizare a cheltuielilor.

Totuşi, lunar, The Wedding House are patru evenimente, costul pachetului oferit de Alina şi Ghica Popa (pentru închirierea spaţiului, decor şi pentru cazarea mirilor în noaptea nunţii) fiind 2.500 de euro plus TVA. Per total însă, costurile unei nunţi sunt semnificativ mai mari, mirii fiind cei care se ocupă de „contractarea“ serviciilor de catering, de aranjamente florale, a celor foto-video etc.

Singurul „angajat“ al The Wedding House este chiar Alina Popa, însă pentru organizarea evenimentelor este ajutată şi de familie şi de câţiva prieteni din comunitatea Poiana lui Stîngă.

The Wedding House organizează evenimente doar în perioada caldă, adică din luna mai până în luna septembrie, iar pentru anul viitor deja toate perioadele disponibile au fost ocupate, excepţie făcând cele de post, când nu au loc cununii religioase ortodoxe.

„Până acum, cele mai mari dificultăţi au fost de ordin financiar, dar fiind faptul că lucrările de amenajare a casei şi a locaţiei au implicat cheltuieli mari. A fost nevoie să facem eforturi la acest capitol şi anumite sacrificii. Avem multe planuri. Unul dintre acestea, deja în desfăşurare, constă în realizarea unor parteneriate cu cei mai buni furnizori din domeniu (fotografi, stilişti florali etc.)“, adaugă Alina Popa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO