Companii

Auchan a început în Giuleşti lucrările la un proiect de 20 de milioane de euro. Termină în şapte luni?

Auchan a început în Giuleşti lucrările la un proiect de 20 de milioane de euro. Termină în şapte luni?

Proiectul Auchan City Giuleşti va fi construit de firma Bog’Art, care a mai realizat şi centre comerciale precum Euromall Piteşti, Băneasa Shopping City sau Kaufland Colentina

Autor: Cristi Moga

07.05.2012, 00:05 9132

Francezii au cumpărat terenul de pe Bulevardul Con­structorilor în această iarnă, la sfârşitul lunii martie au obţinut autori­zaţia de construire de la Primăria Sectorului 6, au început recent lucrările şi mizează pe finalizarea proiectului până la sfârşitul acestui an, adică într-un interval de şapte luni.

Proiectul va fi realizat în structura unei hale industriale existente şi ar putea stabili un nou record de viteză în ceea ce priveşte dezvoltarea centrelor comerciale pe piaţa locală după ce anul trecut belgienii de la K&S au realizat în mai puţin de un an un centru comercial la Craiova, situat într-o fostă hală a uzinei Electroputere.

Reprezentanţii Auchan au anunţat recent că investiţiile în acest proiect se vor ridica la aproximativ 20 de milioane de euro, bani în care sunt incluse costurile cu achiziţia terenului de 15.000 mp şi a halei de 7.000 mp.

Constructorul desemnat al proiectului este firma Bog'Art, con­tro­lată de omul de afaceri Raul Doi­cescu, potrivit informaţiilor trans­mise către ZF de reprezentanţii Auchan. Bog'Art este o firmă cunos­cută în primul rând pentru proiectele de birouri realizate în Bucureşti, în timp ce în materie de spaţii comer­ciale firma a realizat proiectele Euro­mall Piteşti, Băneasa Shopping City şi Kaufland Colentina, potrivit site-ului de prezentare al firmei.

Problemă de acces

Francezii au în prezent două hipermarketuri în Bucureşti, primul situat în cartierul Titan şi cel de-al doilea în Militari, la ieşirea din oraş către Piteşti. Principalii competitori ai magazinului Auchan din Giuleşti pe zona de hipermarketuri vor fi unităţile Cora Lujerului şi Carrefour Orhideea, situate la circa trei kilo­metri distanţă.

Pentru a "fura" însă din clienţii de la Cora Lujerului, Auchan se va confrunta cu o problemă de acces, în condiţiile în care de pe Şoseaua Virtuţii (artera care leagă cartierul Militari de Crângaşi) este interzis în prezent virajul la stânga spre Bule­vardul Constructorilor.

Pe de altă parte, în această in­ter­sec­ţie aglomerată în orice zi a săp­tămânii se află magazine ale altor doi operatori importanţi din zona de su­permarketuri - Lidl şi Mega Image -, astfel că misiunea Auchan în Giuleşti nu va fi una tocmai facilă.

Pe lângă hipermarket, francezii vor amenaja şi o galerie comercială de circa 2.000 de metri pătraţi pentru care au început deja discu­ţiile cu mai mulţi retaileri pentru închi­rierea spaţiilor.

KFC, Drogerie Markt sau eMag au unităţi comerciale deschise în apro­pierea pieţei Crângaşi, astfel că zona este deja considerată de re­taileri una cu potenţial.

Spre 500 mil. euro

Auchan are în prezent nouă hipermarketuri pe piaţa locală, iar la sfârşitul acestei luni va ajunge la 10 unităţi prin deschiderea unui magazin în proiectul imobiliar Palas din Iaşi.

Cu ajutorul magazinului din Iaşi, dar şi al hipermarketurilor deschise în toamna anului trecut în Craiova şi Constanţa, compania franceză ar putea ajunge anul acesta la vânzări de 500 de milioane de euro pe piaţa locală.

Auchan a fost în ultimul an unul dintre cei mai importanţi cum­părători de active imobiliare, ală­turi de divizia de real estate Im­mochan.

Astfel, grupul controlat de familia Mulliez din Franţa şi-a mai trecut în portofoliu jumătate din platforma industrială Tricodava din Drumul Taberei, dar şi 100 de hectare din terenul fostei fabrici Tractorul Braşov.

Atât în Drumul Taberei, cât şi la Braşov Auchan intenţionează să înceapă dezvoltarea unor centre comerciale în acest an, în condiţiile în care compania şi-a propus să ajungă la o reţea de 14-15 magazine în următorii doi-trei ani.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO