Companii

Aurora Brasov, 2 mil. euro pentru SAB Miller

04.02.2005, 00:00 119

Cel de-al doilea jucator de pe piata romaneasca a berii, Compania de Bere Romania filiala locului trei mondial SAB Miller, si-a majorat la sfarsitul anului trecut capitalul social cu peste doua milioane de euro ca urmare a achizitiei fabricii de bere Aurora Brasov.
SAB Miller a preluat anul trecut in urma unei tranzactii de 20 de milioane de dolari (16 mil. euro) pachetul majoritar al Aurora Brasov, unul dintre perfomerii pietei. Tranzactia a dus SAB Miller pe locul doi pe piata romaneasca a berii si a adaugat la portofoliul sau produsele in ambalaje de plastic - PET, introduse pentru prima oara in operatiunile companiei din Europa.
Ursus, Timisoreana Lux, Aurora si Ciucas sunt cele mai importante marci ale companiei. SAB Miller detine patru fabrici de bere la Timisoara, Buzau, Cluj si Brasov, 1.300 de angajati si o cota de piata de 22%. Capacitatea totala de productie este de 3 milioane de hectolitri.
SAB Miller a raportat pentru anul trecut o crestere cu 15% a volumului vanzarilor fata de 2003, crestere superioara celei inregistrata la nivelul industriei.
Pe plan international, cifra de afaceri a SABMiller pentru perioada aprilie - septembrie 2004 a crescut cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut, inregistrand o crestere de la peste 6 miliarde de dolari la 7 milioane de dolari. In aceiasi perioada compania a produs aproape 140 de milioane de hectolitri de bere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO