Companii

Austrian măreşte frecvenţa la cinci zboruri/zi de la Bucureşti la Viena cu avioane proprii, renunţând la cooperarea cu Tarom

Austrian măreşte frecvenţa la cinci zboruri/zi de la Bucureşti la Viena cu avioane proprii, renunţând la cooperarea cu Tarom

Autor: Razvan Voican

23.01.2012, 13:42 649

Compania aeriană Austrian Airlines va opera din 25 martie cinci zboruri pe zi cu aeronave proprii de la Bucureşti spre Viena în cursul săptămânii, ieşind din acordul de codesharing cu Tarom în virtutea căruia cele două companii îşi împărţeau vânzările pe avioanele cu care deserveau această rută.

Cu cele cinci zboruri programate în orarul de vară, austriecii acoperă întreaga zi, prima plecare spre Viena fiind la 08:10, iar ultima la 21:00. De asemenea, prima cursă din Viena spre Bucureşti pleacă la 07:15, iar ultima la 20:05. Din cinci zboruri, trei vor fi operate cu aeronave din clasa Airbus 320, cu până la 180 de locuri.

Austrian Airlines beneficiază din plin de prezenţa multor companii austriece în România, începând cu OMV - Petrom şi Erste - BCR, zborurile sale fiind ocupate în bună măsură de clienţi business.

În paralel, Tarom rămâne cu două zboruri pe zi spre Viena operate cu avioane proprii, plecările din Bucureşti fiind la 08:05 - practic suprapusă cu Austrian, şi la 16:10. Ruta va fi deservită în general de aeronave din clasa Boeing 737 - 700, cu până la 150 de locuri.

Cele două companii continuă să opereze împreună zboruri de pe rutele Cluj Napoca - Viena, Iaşi - Viena şi Timişoara - Viena.

Austrian Airlines şi Tarom fac parte din alianţe aviatice rivale, austriecii fiind membri ai Star Alliance, condusă de Lufthansa, în timp ce compania românească a intrat în Sky Team, care are ca lider grupul Air France-KLM.

Ruta Bucureşti - Viena este acoperită şi de compania austriacă Niki, cu trei zboruri repartizate pe parcursul unei zile la 07:20, 12:15 şi 20:05. Chiar dacă vine pe piaţă cu oferte de nivel low cost, Niki oferă o ambianţă de zbor şi servicii la bord care rivalizează cu cele ale companiilor de linie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO