Companii

Austriecii au dat 7 mil. euro pentru inca 2.000 ha padure, la Buzau

06.10.2009, 23:17 75

Cascade Empire, divizia locala de achizitii a companieiaustriece de prelucrare a lemnului Holzindustrie Schweighofer, aplatit 7 mil. euro pentru achizitia a circa 2.000 de hectare depadure in zona Buzau - Covasna. Tranzactia a avut un singurvanzator, a carui identitate nu a fost facuta publica.

"Avem 11.000 de hectare de padure acum, in conditiile in careachizitiile pe care le-am facut au fost foarte selective", a spusLucian Petre, reprezentantul Cascade Empire. Compania detine paduriin Prahova, Arges, Suceava, Harghita, Covasna, Hunedoara, Valceapentru care a platit circa 30 mil. euro.

Compania austriaca a fost asistata de firma de avocaturaGilescu&Partenerii CHSH. "Cererea este mai mica decat anultrecut atat la terenurile forestiere, cat, si la terenurileagricole", a spus Vlad Cirjan, partener al casei de avocatura.

  • Hectarul de padure a costat circa 3.700 de euro.
  • Strainii au platit circa 150 mil. euro pe paduri.
  • "In cartile de economie scrie ca in situatii de criza ai douascapari: investitie in aur si in terenuri", spunecumparatorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO