Companii

Francezii fac maşini la noi, dar ni le vând mai scump ca în Germania. Sandero costă 7.250 euro la noi şi 6.950 în Germania şi Spania

Automobilele Sandero, mai scump în România decât în Germania

Autor: Bogdan Alecu

03.05.2011, 23:59 6400

Automobilele Sandero sunt mai scumpe în România decât în ţări cuun PIB per capita de patru ori mai mare şi salarii de şapte ori maimari, cum sunt Spania, Italia sau Germania.

Astfel în România Sandero costă 7.250 de euro, în timp ce înItalia costă 6.950 de euro, iar în Spania şi Germania porneşte dela 6.990 de euro. Comparaţia este făcută la autoturisme avândacelaşi nivel de echipare şi cu toate taxele incluse.

"Politica de preţuri a oricărui constructor de automobile estedeterminată de mai mulţi factori precum poziţionarea dorită pepiaţă, condiţiile fiscale din ţara respectivă, dar şi structuragamei şi nivelul de echipare. Spre exemplu, gama Sandero nu esteaceeaşi în Brazilia, Rusia, Africa de Sud sau Bulgaria", audeclarat reprezentanţii Dacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO