Companii

Autorităţile locale primesc la rectificare 204 milioane de lei din TVA pentru salariile profesorilor

Autorităţile locale primesc la rectificare 204 milioane...

Autor: Ovidiu Tempea

28.10.2013, 21:36 336

De asemenea, din cele 270 milioane lei, circa 8,5 milioane lei se alocă (finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor) pentru plata salariilor, sporurilor, indemnizaţiilor şi a altor drepturi salariale în bani stabilite prin lege, precum şi pentru plata contribuţiilor aferente acestora la învăţământul special şi centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională.

Din suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor şi municipiului Bucureşti, care totalizează 256 milioane lei, 77 milioane lei se alocă pentru finanţarea drepturilor asistenţilor personali şi persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţiile lunare.

Din cota suplimentară de TVA, 6,6 milioane lei vor fi alocate pentru judeţul Suceava, pentru achitarea obligaţiilor financiare restante aferente împrumutului extern contractat pentru realizarea Programului "Utilităţi şi mediu la standarde europene în judeţul Suceava".

De asemenea, judeţele şi municipiul Bucureşti vor primi 24 de milioane lei din sume defalcate TVA pentru pentru finanţarea cheltuielilor din învăţământ privind pregătirea profesională, evaluarea periodică a elevilor şi bunuri şi servicii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO