Companii

Avertismentele fostului premier Tăriceanu la Gândul LIVE: „PNL scade, scade, Antonescu scade. Guvernul nu este nătâng în ansamblu”

Avertismentele fostului premier Tăriceanu la Gândul...

Autor: Gândul

02.11.2013, 09:44 1449

Fostul premier, Călin Popescu-Tăriceanu, a criticat la Gândul LIVE prestaţia Guvernului Ponta şi a ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu (PNL), pe care îi acuză că au făcut nişte stângăcii şi greşeli care au condus la situaţia în care se află bugetul.

Călin Popescu-Tăriceanu avertizează că „PNL nu se vede în Guvern”, iar de acest lucru sunt responsabili cei care au negociat din partea PNL protocolul USL şi programul de guvernare. Mai mult, Tăriceanu susţine că atât prezidenţiabilul Crin Antonescu cât şi PNL scad în sondaje şi că preşedintele PNL ar trebui să facă ceva pentru a redresa situaţia. În schimb, liberalul nu exclude o candidatură la prezidenţiale a lui Victor Ponta. Călin Popescu Tăriceanu a mai vorbit despre exploatarea resurselor subsolului, strategia Dunării, combaterea evaziunii fiscale şi interceptarea telefoanelor.

 

despre Guvern: „Nu este nătâng în ansamblul său, dar sunt nişte stângăcii, greşeli care se produc în domeniul politicii fiscale”
despre ministrul de Finanţe: „Este o critică la adresa lui Daniel Chiţiu pentru că nu accept împovărarea mediului economic”
despre cota unică: „Nu cota unică este definitorie pentru o gândire liberală, ci mai degrabă nivelul scăzut al taxelor şi impozitelor”
despre majorarea impozitelor: „Ministerul de Finanţe încearcă cu disperare locuri pe care să le impoziteze, dar care deja sunt impozitate”
despre PNL: „În Guvern PNL nu se vede, nu are viziune economică clară. Victor Ponta şi PSD îşi vede sacii în căruţă şi PNL după cum se vede plăteşte factura.”
despre Crin Antonescu: „Uitaţi-vă ce se întâmplă, în sondaje PNL scade, scade şi Antonescu scade”
despre relaţia cu Antonescu: „Eu nu am un dialog cu domnul Antonescu, nu îmi cere părerea, sfaturi le dau celor care mi le cer”
despre ieşirea PNL de la guvernare: „PNL nu ar trebui să iasă de la guvernare”
despre viitorul USL: „În felul acesta nu se mai poate continua”
despre exploatarea resurselor naturale: „Cu aviz de mediu, nealterarea patrimoniului, şi câştig pentru stat, pot fi avizate favorabil”
despre închisorile CIA în România: „Din informaţiile mele nu au existat”
despre interceptarea telefoanelor: „Este o ipocrizie a decidenţilor europeni”
despre evaziunea fiscală: „Ar trebui făcut un task-force ca în cazul unui război dacă vrem să rezolvăm problema”
despre strategia Dunării: „Am plecat dezamăgit. Trebuie un al treilea pod peste Dunăre”
despre asumarea răspunderii pe descentralizare: „Nu văd de ce se merge pe asumarea pe descentralizare”

Citiţi mai multe detalii pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO