Companii

Avocaţii de la RTPR Allen&Overy câştigă un proces legat de restituirea terenului pe care se află magazinul Profi din centrul Clujului

Adriana Dobre

Adriana Dobre

Autor: Roxana Rosu

06.02.2018, 12:06 971

Firma de avocatură RTPR Allen & Overy a câştigat irevocabil în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie respingerea solicitării de restituire a terenului pe care se află magazinul Profi din centrul Clujului, după 12 ani de litigiu, trei casări cu trimitere spre rejudecare şi patru soluţionări în recurs, inclusiv o strămutare.

Procesul a vizat un un litigiu imobiliar întemeiat pe Legea nr. 10/2001, avocaţii obţinând respingerea acţiunii prin care reclamanţii au solicitat restituirea în natură a terenului.

“A fost un mandat dificil şi complex, având în vedere că intervenţia noastră în dosar s-a realizat după ce cauza fusese pierdută în fond şi apel şi după efectuarea unor expertize care nu ne dădeau şanse de reuşită. Practic, a trebuit să convingem instanţele de judecată asupra necesităţii readministrării probatorului, cu luare în considerare a obiectivelor propuse de noi şi a înscrisurilor depuse de noi, iar mai apoi a fost necesar să aducem argumente convingătoare pentru a determina completele de judecată să îmbrăţişeze optica noastră asupra problemelor în discuţie, respectiv înţelegerea conceptelor de ocupare funcţională si amenajare de utilitate publică în sensul Legii nr. 10/2001.”, a declarat Adriana Dobre, avocat senior colaborator.

Complexitatea litigiului a survenit atât din perspectiva problemelor de procedură civilă incidente (în contextul administrării a trei expertize topografice care au abordat o serie de aspecte cu un pronunţat caracter tehnic, cereri de intervenţie/strămutare, numeroase casări cu trimitere), cât şi din perspectiva aspectelor ce ţin de fondul cauzei, în legătură cu care avocaţii au demonstrat că sunt aplicabile dispoziţii legale de excepţie care derogă de la regula restituirii în natură a terenului în cauză.

Echipa de avocaţi din cadrul RTPR Allen & Overy a fost formată din Adriana Dobre - avocat senior colaborator cu 10 ani de experienţă în domeniul litigiilor, coordonator al proiectului de peste şase ani şi Ana Popa (Nedelcu) - avocat colaborator, cu peste 5 ani de experienţă în domeniul disputelor civile şi administrative.

“Suntem foarte mândri că după 12 de ani de litigii şi hotărâri contradictorii, am reuşit să obţinem un rezultat favorabil pentru clientul nostru, care ne-a învestit cu încrederea sa acordându-ne acest mandat dificil, dar plin de satisfacţii, mai ales în condiţiile în care practica relevantă în domeniu a instanţelor de judecată este una neunitară.”, a adăugat Ana Popa.

RTPR a fost înfiinţată în anul 2004 şi activează în asociere cu firma londoneză Allen & Overy din 2008. RTPR Allen & Overy are o echipă de 41 de avocaţi, inclusiv 5 parteneri – Costin Tărăcilă, Victor Pădurari, Alexandru Retevoescu, Mihai Ristici, Valentin Berea, precum şi Domnul Profesor Lucian Mihai, ca Of counsel.

Domeniile principale de activitate ale RTPR Allen & Overy cuprind finanţări, fuziuni şi achiziţii, pieţe de capital, litigii şi arbitraj, insolvenţă şi restructurări, concurenţă, dreptul muncii, dreptul proprietăţii intelectuale, consultanţă pentru sectoarele de afaceri, inclusiv energie, telecomunicaţii, finanţare, real estate şi industria farmaceutică. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO