Companii

Banca Columna nu mai are autorizatie

26.06.2000, 00:00 161



Consiliul de Administratie al BNR a decis in ultima sedinta sa retraga autorizatia de functionare a Bancii Columna, a declarat, la Palatul Victoria, consilierul guvernamental Adrian Vasilescu.

Vasilescu afirma ca motivul care a stat la baza acestei decizii este reprezentat de faptul ca procesul pe care Banca Columna il are cu principali creditori - CEC si FPS - dureaza de prea mult timp si ca nu se intrevede nici o solutie rapida de rezolvare a problemei.

"Banca Columna functioneaza sub parametrii normali, iar preocuparea BNR este aceea de a face curatenie in sistemul bancar si de a finaliza foarte repede asanarea sistemului bancar. Orice banca care are probleme de sanatate poate contamina sistemul", a spus Vasilescu.

El a afirmat ca, in mod normal, urmatoarea masura care se va lua va fi initierea procesului de lichidare a bancii.

Vasilescu a precizat ca daca exista persoane care au depozite la aceasta banca, acestea vor primi inapoi plafonul care este garantat prin lege, respectiv 54 milioane de lei. "Din cate stiu eu nu mai exista deponenti la aceasta banca. BNR a decis mai demult sa interzica bancii lucrul cu clientii", a spus Vasilescu. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO