Companii

Banii romanilor din strainatate se vad in casele din Moldova

13.05.2010, 23:06 39

Suceava si Neamt sunt intre primele zece judete din tara infunctie de numarul de locuinte construite anul trecut, principalasursa de investitii in locuinte in zona fiind remiterilelocalnicilor care lucreaza in strainatate, reiese dintr-o analizaZF pe baza datelor de la Institutul National de Statistica.

In Suceava au fost construite anul trecut peste 4.000 delocuinte noi, mai multe decat in Constanta sau Iasi, judete cu unnumar mai mare de locuitori si cu bugete mai ridicate de cheltuieliale oraselor resedinta de judet.

In acelasi timp, in judetul Neamt au fost construite anul trecutmai multe locuinte decat in Brasov sau Sibiu, zone mai dezvoltatedin punct de vedere turistic decat judetul moldav.

Mihaela Pana, directorul departamentului rezidential al firmeide consultanta DTZ Echinox, explica acest fenomen prin "afinitateaproprietarilor (din Neamt, Suceava, Iasi -

n. red.), mare parte romani plecati sa lucreze in strainatate,fata de locurile lor natale, unde isi planifica sa locuiascaimpreuna cu familia". Salariul mediu in Neamt si Suceva nu depasea1.100 de lei la sfarsitul anului trecut.

Anul trecut in Romania au fost construite 62.520 de case, celemai multe fiind realizate in Bucuresti-Ilfov, Cluj si Suceava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO