Companii

Bank of Cyprus are blocate milioane de euro in terenul lui Padure din Colentina

10.11.2009, 23:10 35

Terenul de 3,3 hectare din Colentina, pe care omul de afaceriGeorge Padure, fost primar al sectorului 1, intentiona saconstruiasca 1.500 de apartamente, este gajat catre Bank of Cyprus,dupa ce cipriotii au finantat achizitia acestui teren in urma cudoi ani.

Padure impreuna cu mai multi investitori belgieni au cerutintrarea in insolventa a firmei Sigma Proiect Development, inportofoliul careia se afla terenul, societate cu datorii de circa18 milioane de euro la sfarsitul anului trecut.

"Terenul este gajat catre Bank of Cyprus Public Company Limited,pentru o suma principala de 14 milioane de euro si o sumaaditionala de 2,8 milioane de euro", au declarat pentru ZF surseapropiate proiectului, citand un extras de carte funciara aproprietatii.

Omul de afaceri a refuzat sa comenteze pe aceasta tema, in timpce reprezentantii Bank of Cyprus au declarat ca nu ofera informatiidespre portofoliul de clienti al institutiei. Padure nu a maiinceput constructia locuintelor, pe fondul caderii pieteiimobiliare, astfel ca banii investiti, atat de dezvoltatori, cat side banca, sunt momentan blocati, in conditiile in care si piataterenurilor este inghetata.

Padure a declarat saptamana trecuta ca a solicitat intrarea ininsolventa a firmei Sigma Proiect Development pentru a obtine unragaz privind achitarea datoriilor, o parte fiind in interiorulgrupului, in timp ce restul sunt catre banca finantatoare laachizitia terenului. Omul de afaceri nu a precizat la acea datadespre ce banca este vorba.

George Padure a mai dezvoltat pe piata locala un ansamblurezidential de mari dimensiuni, Metropolis Residence, format din270 de locuinte in zona Pietei Chibrit din Bucuresti.

In prezent, la nivelul Bucurestiului numeroase terenuridestinate realizarii unor proiecte de locuinte sunt blocate, pefondul scaderii vanzarii de locuinte, a preturilor si a economieiin general, fapt ce a provocat o stare de incertitudine atat inrandul cumparatorilor si bancilor, cat si in randul dezvoltatorilorimobiliari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO