Companii

Bank of Cyprus şi-a cumpărat singură participaţia la Marriott

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Mirabela Tiron

23.09.2013, 21:35 1720

Compania Unknownplan Properties Limited, înregistrată în Cipru şi reprezentată de Georgios Christoforou - fostul director general al Bank of Cyprus România – a cumpărat pentru 13 milioane de euro participaţia de 35% pe care ONT Carpaţi, aflată în faliment – o deţinea la Societatea Companiilor Hoteliere Grand (SCH Grand), proprietara hotelului de cinci stele JW Marriott din Bucureşti.

Bank of Cyprus România deţinea şi 93,8% din acţiunile ONT Carpaţi.

Unknownplan Properties Limited a fost singurul participant la licitaţia organizată în iulie de VF Insolvenţă, lichidatorul judiciar al firmei ONT Carpaţi, prin care s-a atribuit activul deţinut indirect la Marriott.

Reprezentanţii Bank of Cyprus România nu au comentat informaţia până la închiderea ediţiei.

Cel mai important activ deţinut de sucursala din România a Bank of Cyprus este un credit de 110 milioane de euro acordat companiei care deţine hotelul JW Marriott, prelungit în toamna anului trecut şi scadent în 2017.

SCH Grand, companie controlată de Bau Holding Strabag, şi-a dublat pierderile nete la 4,7 mil. euro în 2012 şi a înregistrat o cifră de afaceri de 23,8 mil. euro.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO