Antreprenori locali

Bărbuţ, AdePlast: Statul susţine numai companii foarte mari. Zero sprijin pentru firmele româneşti

13 sep 2016 Autor: Georgiana Mihalache

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast Ploieşti, cu vânzări de 161 de milioane de lei în primul semestru, critică strategia Guvernului de acordare a ajutoarelor de stat, arătând că statul sprijină companiile străine sau firmele fără istoric, iar acest lucru îi afectează pe investitorii români.

„Ne-a lovit foarte puternic faptul că statul român dă banii numai la străini sau dă bani la firme inexistente  şi fără niciun fel de trecut. În mod sigur ne-a afectat şi a afectat mulţi români care vor să investească. Statul român susţine numai companii foarte mari, foarte puternice de afară, care ar putea singure să-şi desfăşoare investiţiile, nu susţine absolut deloc firmele româneşti“, susţine Marcel Bărbuţ, acţionar şi CEO al AdePlast.

Antreprenorul a depus o cerere de ajutor de stat pentru o investiţie de 126 de milioane de lei, dintre care aproape jumătate ar fi reprezentat contribuţia statului pentru un proiect în Oradea, potrivit informaţiilor Ministerului de Finanţe.

AdePlast a fost a şaptea companie respinsă din schema ajutoarelor de stat, cu un punctaj de 63 de puncte. Dacă s-ar fi realizat proiectul, ar fi creat în jur de 165 de noi locuri de muncă, potrivit lui Marcel Bărbuţ.

După publicarea listei cu cele şase proiecte selectate dintr-un total de 36 de poiecte depuse au apărut reacţii negative în mediul de afaceri din partea consultanţilor şi a companiilor respinse.

 

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2016

 
Cuvinte cheie:
antreprenori romani
, Bărbuţ
, AdePlast
, companii
, ajutor de stat
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide