BAT, producătorul ţigărilor Kent, mută în România o parte din producţia din alte ţări şi investeşte 60 mil. euro în 2017

4 iul 2017 Autor: Adelina Mihai

Gemma Webb, CEO al British American Tobacco România: Creşterea investiţiilor se datorează extinderii capacităţii de producţie pe fondul a trei factori importanţi: închiderea treptată a fabricii din Germania, preluarea Bulgartabac din Bulgaria, cu o parte a volumelor urmând să fie mutate la Ploieşti, şi optimizarea volumelor fabricilor BAT din Europa de Vest, regiune din care face parte şi fabrica din România.

„Valoarea investiţiilor pe care urmează să le realizăm în unitatea de producţie de la Ploieşti în 2017 s-a triplat faţă de estimările noastre iniţiale.“

British American Tobacco, liderul pie­ţei locale de ţigarete şi una dintre ce­le mai mari zece companii din econo­mia românească, va investi 60 de mili­oa­ne de euro în fabrica de la Ploieşti a­nul a­ces­ta, valoarea investiţiei fiind tri­plă fa­ţă de estimările companiei de anul tre­cut. „Valoarea investiţiilor pe care urmează să le realizăm în unitatea de producţie de la Ploieşti în 2017 s-a triplat faţă de estimările noastre iniţiale”, a afirmat Gemma Webb, CEO al British American Tobacco România. Investiţia vizează construirea unei noi hale de producţie de 4.000 de mp şi retehnologizarea fabricii, iar în urma acestor schimbări vor fi create 120 de noi locuri de muncă până la finalul anului. Dintre acestea, 90 de posturi au fost deja ocupate. „Creşterea investiţiilor se datorează extinderii capacităţii de producţie pe fondul a trei factori importanţi: închiderea treptată a fabricii din Germania, preluarea Bulgartabac din Bulgaria, cu o parte a volumelor urmând să fie mutate la Ploieşti, şi optimizarea volumelor fabricilor BAT din Europa de Vest, regiune din care face parte şi fabrica din România”, susţin reprezentanţii companiei care produce ţigările Kent. Anul trecut, compania a anunţat că va muta producţia de capsule pentru ţigara electronică „KENT glo Ifuse” din Marea Britanie la fabrica din Ploieşti, potrivit revistei Business Magazin.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.07.2017

 
Cuvinte cheie:
productie
, romania
, investitie
, mutare
, tigari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide