Companii

Bătălia de pe piaţa medicamentelelor la cote maxime: Sanofi amendată în Franţa cu 40 mil. euro pentru că a denigrat genericele

Bătălia de pe piaţa medicamentelelor la cote maxime:...

Autor: Ioana David

14.05.2013, 17:59 400

Sanofi, cel mai mare producător de medicamente din Franţa, care în România deţine fosta fabrică Sicomed, a fost amendat în Franţa cu 40,6 mil. euro de autorităţile de reglementare pentru că a încercat să limiteze vânzările versiunilor generice ale Plavix, din portofoliul propriu.

Potrivit Bloomberg, care citează un document al autorităţilor de reglementare, Sanofi a denigrat în faţa medicilor şi farmaciştilor genericele acestui produs. Autoritatea din domeniul concurenţei din Franţa a reacţionat ca urmare a unei plângeri făcută de Teva, cel mai mare producător de medicamente generice din lume. Plavix a avut vânzări de 2,07 mld. euro anul trecut. În 2008, sistemul naţional de asigurări din Franţa a decontat 625 mil. euro pentru acest medicament, cel mai ridicat nivel, potrivit Bloomberg.

Forţa de vânzări a Sanofi a pus la îndoiala eficacitatea genericelor acestui medicament în faţa medicilor şi farmaciştilor în 2009 şi 2010, şi au avertizat că ar putea să fie traşi la răspundere dacă pacienţii au problem medicale din cauza folosirii acestui produs, potrivit Bloomberg.

Ca reacţie, Sanofi a spus că nu este de acord cu decizia Autorităţii din Domeniul Concurenţei pe care vor să o conteste în justiţie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO